Избрани Новини

Камера на КАТ улови джигит със 115 км/ч по пътя за Златните

Крими

11-03-2015, 22:48

Снимка:

© Varnautre.bg | Ивайло Борисов

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

24 часа контрол на скоростта

Най-малко двама на месец умират по пътищата във Варненско

ВИДЕО: 58 са нарушителите във Варна, хванати да карат с превишена скорост в светлата част на днешния ден

Джигит закова 115 км/ч по пътя за Златни пясъци днес във Варна. За негово нещастие обаче, е бил уловен от мобилните камери на КАТ по време на днешната специализирана полицейска операция "24 часа контрол на скоростта", която се провежда на територията на цялата страна от 6 часа на 11 март до 6 часа на следващия ден. Това разказа Ясен Жеков - полицейски инспектор в сектор "Пътна полиция" - Варна. Общо 58 са нарушителите, които радарите са изловили в светлата част на днешния ден. Всички те ще бъдат установени, чрез видеозаписите от мобилните камери и ще получат "честитки" по пощата. 

"Издирват се собствениците на автомобилите, ако те посочат друг водач, който е управлявал в момента, се санкционира него", обясни инспектор Жеков. Полицейската хайка продължава и през нощта, когато полицията използва инфраред камера, която успява да заснеме номерата на джигитите и в тъмното. 

В продължение на 24 часа катаджиите покриват 21 пункта във Варна, като екипите се местят през няколко часа. Водачите каращи с превишена скорост не се спират, а нарушението им се записва на видеоклип, който се пази в електронните системи на полицията. На базата на него на шофьорите-бързаци се съставят фишове или актове. 

"Тъй като специализираната операция беше анонсирана широко от медиите, шофьорите карат много по-разумно", посочи инспектор Жеков. На територията на Варненската област днес няма нито едно тежко пътно-транспортно произшествие. Във Варна има 15 леки инцидента, но само с малки материални щети", посочи още той. По думите му специализираната операция има за цел именно превенция. Когато шофьорите знаят, че има акция карат много по-разумно. 

Първият шофьор, карал с превишена скорост след началото на нощните проверки днес, беше засечен малко след 20 часа на бул. "Владислав Варненчик" близко до спирка "Родина". Радарът показа 70 км/час при разрешени 40, а инфрачервената камера записа регистрационния номер на колата. Според инспектор Жечев шофьорите във Варна си позволяват да настъпват газта по всички булеварди, но най-често се вдигали скоростта по бул. "Цар Освободител". 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Областната дирекция на полицията във Варна разполага с една инфрачервена камера, която се използва основно на територията на града. Тя е част от мобилната система за контрол на правилата за движение по пътищата. Ето какво разказа още за системата инспектор Ясен Жеков 

ВИДЕО



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов