Избрани Новини

331 каруци препускат през софийските булеварди

Общината наложила 13 глоби на каруцари в рязмер на 60 лева

331 са регистрираните каруци, които обикалят столичните булеварди. Това стана ясно от справка в Столична община, предаде репортер на Sofiautre.bg.

Съгласно Наредбата за организация на движение на територията на Столична община, превозните средства с животинска тяга се допускат за движение по улиците, отворени за обществено ползване. Това обаче може да стане само след регистрация в съответния район на Столична община по местоживеене.

За изминалата година са били репатрирани едва 14 каруци на територията на София. На 13 от собствениците им са наложени глоби в размер на 60 лева.
От Столична община категорично обясниха, че не е в тяхната компетенция да конфискуват превозните средства с животинска тяга.

Съгласно Наредбата е забранено предвижването на каруци в идеалния център на столицата, както и по: Околовръстен път, както и по булевардите "Цар Борис III", "Царица Йоана", "Сливница", "Ломско шосе", "Рожен", "Ген. Владимир Вазов", "Ботевградско шосе", "Цариградско шосе", "Самоковско шосе", "Александър Малинов", "Драган Цанков","Св. Климент Охридски", "Черни връх", "България", Брюксел" и "Симеоновско шосе".

Всеизвестно е обаче, че броят на каруците, които безнаказано и нерегистрирано обикалят софийските улици и булеварди, далеч надхвърля официалния регистър на Столична община.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов