Избрани Новини

Храмът "Света Марина" посрещна частица от мощите на Св. Николай Чудотворец

Мисия Пловдив

12-03-2015, 14:06

Снимка:

Пловдивска митрополия

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Миряните могат да се поклонят пред светинята до 20 ч. утре

Половинчасов камбанен звън възвести донасянето на частица от мощите на Свети Николай Мирликийски в митрополитския храм на Пловдив "Света Марина". Мощехранилницата беше донесена от Кипърския митрополит Исайя придружаван от Пловдивския владика Николай. Преди двете делегации да дойдат в Пловдив частицата от мощите на Свети Николай е била и в манастира ''Свети Кирик и Юлита'' над Асеновград. Стотици миряни и духовници от цялата Пловдивска епархия са изпълнили Митрополитския храм, където тече служба.

Частицата от мощите на Св. Николай Мирликийски Чудотворец ще бъде изложена в митрополитския храм и миряните могат да се поклонят пред светинята до 20 ч. утре, 13 март.
"С огромно духовно вълнение посрещам моя небесен закрилник и покровител, който всякога съпътства моя живот и ме благославя и ми помага в моето отговорно служение. Благодаря на Бога, че ми е дал такъв благодатен застъпник. Свети Николай да бди над всички ви, да ви закриля и пази от всяко зло и да изпроси от Всеподателя здраве, благоденствие и душевно спасение за всички ви", каза в обръщението си към миряните митрополит Николай. Той призова християните да се молят и да вярват, за да може "с Божията помощ да преодолеем бедствията".
Пловдивският митрополит лично посрещна снощи кипърските духовници, начело с Тамасоския митрополит Исайа, които донесоха у нас частица от мощите на Св. Николай Мирликийски Чудотворец. Ръката на светеца се съхранява в кипърския манастир Кико и идва у нас по молба на митрополит Николай.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов