Избрани Новини

Общината разчиства града от зарязани брички

Животът

12-03-2015, 19:10

Снимка:

Архив

Автор:

blagoevgradutre.bg

Всичко от Автора

Излезлите от употреба автомобили ще бъдат премахвани безплатно

Със заповед на кмета на Община Благоевград Атанас Камбитов започва акция за премахването на неправомерно паркирани автомобили, заемащи общинска собственост и излезли от употреба, съобщава Дарик.

В рамките на 14-дневен срок шофьорите са задължени да преместят моторното си превозно средство в частен имот или да го предадат за разкомплектоване. Това ще става посредством предупредителен стикер, който ще бъде прикрепен към автомобила от служител на общинската служба „Обществен ред и сигурност“.

След изтичането на определения срок, автомобилът следва да бъде преместен от лицензиран оператор, съобщават от пресцентъра на Общината. Преместването ще е съпроводено с протокол, изготвен от комисия, назначена със заповед на кмета на Община Благоевград Атанас Камбитов.

Следва 3-месечен период, в който ако собственикът не потърси своя автомобил, той ще бъде разкомплектован.

Важно за гражданите е да знаят, че общината със собствен превоз и средства транспортира излезлите от употреба автомобили до пунктовете за разкомплектоване.

За целта е необходимо собствениците на такива автомобили да подадат декларация по образец в общината или в съответното кметство, където живеят.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов