Избрани Новини

Първо доброволно формирование ще бори бедствия в Благоевград

Мисия

14-03-2015, 09:45

Снимка:

© Bulgariautre.bg / Архив

Автор:

BlagoevgradUtre

Всичко от Автора

До дни кметът подписва 16 договора с граждани

До дни кметът на община Благоевград Атанас Камбитов ще подпише договори с 16 доброволци от първото доброволно формирование в града, съобщават от общинската управа.

Новата структура се създава с цел предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последствията от тях. Финансирането й е осигурено от държавния бюджет, уточнява БТА.

За добрата подготовка на доброволното формирование участниците ще бъдат обучавани за действие в ситуации, близки до реалните, от служители на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" и областната дирекция на МВР. До средата на годината Благоевград ще има напълно подготвени за работа кадри, уверяват от общината. От там допълват, че продължава набирането на нови кандидати за бъдещи екипи.

Кандидатите, желаещи да се включат в структурата, трябва да са дееспособни лица, навършили 18 години, независимо от трудовото или служебното им правоотношение. Те трябва да са клинично здрави, да не са осъждани, способни да поемат отговорност, с умения за работа в екип. В доброволното формирование могат да се включат както безработни, така и хора, които имат постоянна работа. Комплектът от необходимите документи за членство в
доброволното формирование може да бъде подаден всеки работен ден в деловодството на община Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов