Избрани Новини

Линейка затъна в кал и сняг заради фалшив сигнал

Животът

15-03-2015, 11:51

Снимка:

bnr.bg

Автор:

BlagoevgradUtre

Всичко от Автора

Според обаждането има жена в тежко състояние

Шофьорът на линейка в Спешен център - Дупница Йордан Василев затъна с линейката си в кал и заскрежен сняг на пътя Дупница-село Вуково след сигнал, че 64-годишна жена е в тежко състояние. Оказва се обаче, че подаденият сигнал е фалшив, съобщава struma.bg.

Вижте какво разказа Йордан Василев:

„Около 1 ч. след полунощ се получи сигнал на тел. 112, че в с. Вуково, общ. Бобошево, има тежко болна жена, която се нуждае от спешна лекарска помощ. Аз и лекарят тръгнахме веднага на адреса. Пътят на няколко километра преди селото беше разкалян и затрупан със сняг. Придвижвах се трудно с линейката, но трябваше да бързам да стигна по-бързо до селото. Изведнъж предните гуми на линейката пропаднаха в дупка, която беше пълна с кал и не се виждаше. Свързах се с кмета на селото и му казах, че съм затънал с линейката и не може лекарят да пристигне бързо. Обясних на кмета коя е пациентката, нуждаеща се от спешна помощ. Бях шокиран, като разбрах от него, че такава жена няма в селото.

С много маневри и нерви успях да изкарам линейката от дупката. Бях готов да извикам пожарен автомобил да ме издърпа и друга линейка да тръгне за адреса. Добре че се обадих на кмета и разбрах, че сигналът е фалшив. Премръзнал и целият в кал, се върнах обратно в Спешен център - Дупница. За този адрес пропътувах близо 60 километра”.

Василев обясни, че почти всеки ден се подават фалшиви сигнали в Спешен център. Обикновено се съобщава за „болни“ в района на града. Спешен център - Дупница разполага с три линейки и обслужва част от главен път Е-79, община Бобошево и селата от община Дупница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов