Избрани Новини

50 села в Кюстендилско събират данъци

Селото, събрало най-много данъци, получава същата сума за благоустройство

Голям интерес към плащане на дължимите данъци по селата се наблюдава в Кюстендилско, съобщи БНТ. От началото на този месец мобилни каси на дирекция “Местни приходи” в Община Кюстенди обикалят селата и събират дължимите данъци. Селото, което събере най-много средства от данъци и такси, ще получи същата сума за благоустройство, обещават от администрацията в областния град.

Село Цървеняно е сред първите, в което пристигнаха на място мобилните данъчни екипи. Повечето от местните хора тук са възрастни. Казват, че плащането на дължимите данъците на място, е много удобно за тях. Спестяват и транспортни средства, а много често сумата по дължимия данък е по-малка от билета за автобус до града.

Данъчните служители казаха, че кампанията се провежда за пета поредна година и интереса към нея е голям. Изнесените данъчни каси по селата улесняват изключително много и хората, които живеят във високопланинските райони. Традиционната данъчна кампания ще продължи до началото на април. До тогава мобилните групи ще посетят общо 50 села.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)