Избрани Новини

Хотели в Банско спускат кепенците

Повечето обаче ще работят до Великден

Повечето обаче ще работят до Великден, защото разчитат на наплив на нашенци. Десетина хотела в зимния курорт Банско вече започнаха да затварят врати и да освобождават персонал. Става въпрос за тризвездни и четиризвездни комплекси. До края на месеца се очаква поне още толкова хотели да затворят врати.

„В сравнение с миналата година, когато 50 комплекса спряха работа по това време, сега ще са не повече от 20-30. Причините да продължат да работят са две - многото сняг в Пирин планина и чудесните условия за ски, както и Великден, за празника се очаква наплив на български туристи. Така че масовото затваряне на хотели ще е след 12 април, когато мине християнския празник", твърдят хотелиери в Банско. Другата добра новина за туристите е, че кабинковият лифт ще работи до 15 април.

Удължаването на дейността за големите комплекси е нож с две остриета. Ако не дойдат много туристи за Великден, ще са на загуба.
Зимните месеци бяха силни и имаше достатъчно посетители. Но през пролетта и лятото много от обектите предпочитат да не работят, за да спестят разходи. Банско все още се приема основно като зимен курорт, през лятото има посетители, но недостатъчно, че да покрием разходите си, обясняват от браншовите туристически асоциации в градчето.

Между 30 и 40% от хотелите в градчето са сезонни и затварят от края на март до средата на ноември. Заедно с това те освобождават и работниците, които поемат към морските ни курорти. През следващите месеци предстои и хотелите, които работят целогодишно, да намалят работната ръка и да освободят част от наетите служители. А над 50-60 обекта няма да работят в продължение на 8 месеца, пише standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)