Избрани Новини

Двама възрастни станаха жертва на телефонни измамници в Сливен

76-годишна жена от Раднево също е подведена от мним доктор

Криминалисти към РУМВР-Сливен работят по два случая на телефонна измама от изминалата седмица. На 11 март в районното управление се е явила 75-годишна жена от кв."Даме Груев", която е заявила, че е станала жертва на телефонна измама, при която е предала на непознато лице сумата от 5200 лева. На 10 март, около 11,15 часа е получила обаждане на домашния телефон от мъж, който е въвел жената в заблуждение, че дъщеря и е пострадала при трудова злополука. В началото на разговора мъжът е потила къде работи дъщеря и. След като жената назовала предприятието той започнал да и обяснява, че е станала злополука, при която след взрив на газова бутилка, върху дъщеря и е паднала бетонна плоча. Заблудата продължава с това, че дъщеря и се нуждае от животоспасяваща операция в "Пирогов", за която ще трябва голяма сума пари. Жената заявила, че разполага само с 5200. В разговора се включват последователно мними представители на пожарната, болничното заведение и здравната каса.

За да няма възможност да се обади на своите близки или на тел.112 измамниците искат от жената да не затваря телефона и да им продиктува номерата на банкнотите, докато пристигне куриера на адреса.

На 14 март в 0,30 часа в районното управление на МВР в Сливен мъж на 80 години е заявил, че е станал жертва на телефонна измама, при която е предал сумата от 5000 лева.

На 13 март, около 16,00 часа той е получил обаждане на домашния си телефон, при което е разпознал гласа на свой племенник, който е поискал от него съдействие за освобождаване на пратка от митницата. "Племенникът" е дал номер на телефон, на който се включва и лице, представящо се за "мистически служител". От мъжа се иска сумата от 5000 лв., за да се освободи пратка от 10 броя климатици - холандско производство, като парите ще му бъдат възстановени от племенника. Към 19,00 часа мъжът е предал уговорената сума на непознато лице. По случаите са образувани досъдебни производства.

Спецакция по противодействие на битовата престъпност е проведена от служители на РУМВР-Твърдица за времето от 11 до 15 март, съобщиха още от пресцентъра на полицията в Сливен.

Полицейски екипи денонощно са обхождали районите на селата Близнец, Сърцево, Опизаре, Бяла паланка и Боров дол. В хода на операцията са проверени 28 автомобила, 30 превозни средства с животинска тяга, и 124 лица. Констатирани са 33 нарушения на ЗБЛД, ЗДвП и Наредбата на Общината. По време на операцията не са регистрирани кражби и тежки криминални престъпления.

Акциите по противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред, като и явното наблюдение на лица, склонни към извършване на противоправни деяния на територията на РУМВР-Твърдица продължават.

76-годишна жена от Раднево е поредната жертва на телефонна измама. Жената е получила обаждане по телефона от мним доктор, който заявил, че дъщеря й е претърпяла злополука и за операцията й е необходима сумата от 11 000 лв.

Малко по - късно възрастната жена предала през блока, в който живее, 1000 лв. на непознато лице. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов