Избрани Новини

Отмениха бедственото положение за Кременик

Успяха да изградят алтернативен път

Частичното бедствено положение за село Кременик е отменено с решение на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев, информира zadupnitsa.com. Причината е, че предприетите незабавни действия за овладяване на ситуацията със свлачищния път, единствен водещ към село Кременик, са дали резултат.

На място вчера бяха зам.кметът на Община Дупница Крум Милев и началника на отдел "Строителство" инж.Иван Бельов, както и експерти, които направиха проверка на свършеното. "Вече сме по-спокойни, защото успяхме да изградим алтернативен път и свлачищният път не е вече единственият вариант. Използвам възможността от името на всички ни да благодаря на г-н Богомил Данаилов от Дяково за жеста, който направи в случая към жителите на Кременик. Нямаше друг вариант за изграждане на алтернативен път освен през частния имот на този човек. Той разбра веднага ситуацията и не е поставял никакви условия", заяви Милев. "Оставаме в очакване да бъде разгледан нашият случай на заседание на комисията по "Бедствия и аварии" и отпуснат парите, за да започнем веднага изграждането на подпорна стена и свлечения път", заключи зам.кметът.

На 2 февруари бе засечено свличането на част от уличното платно и само за месец пропадна повече от половината път, а преминаването на автомобили бе максимално затруднено. В четвъртък бе достигната и критичната точка, след което се наложи спешно да бъде свикан Кризисният щаб, за да предложи на градоначалника да обяви бедственото положение.Над 150 000 лева ще бъдат нужни за изграждането на подпорна стена и възстановяването на пътя.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)