Избрани Новини

Нерегламентирани сметища се появиха отново в Дупница

Сметищата са на едно и също място и се почистват периодично

Нерегламентирани сметища се появиха отново в Дупница и околностите, съобщава dariknews. Макар да са почиствани преди няколко месеца, отново огромни купища отпадъци - битови и строителни, са почти всекидневно пред очите дупничани и преминаващите през Дупница.

Главен път Е-79 в района на Дупница, посока Благоевград е осеян със строителни отпадъци. По-малко строителни и повече битови има на пътя за с. Червен брег, там може да бъдат видени стъклени бутилки, кутии от телевизори, дори дюшек, непотребни за някои части от кола пък може да намерите в друго нерегламентирано сметище за с. Самораново.

Какво ще прави община Дупница по отношение на нерегламентираните сметища. Първо ще ги опише, а след това и ще ги почисти, обясни Радостина Велинова, началник отдел „Екология". Тя каза още, че сметищата са на едно и също място и се почистват периодично, но няколко месеца след това отново потъват в боклуци. Що се отнася до строителните отпадъци, единственото място където те се изхвърлят е сметището над града. „Когато става дума за малки количества, от домашни ремонти не се плаща никаква такса на сметището", допълни Велинова.

Тя заяви, че реагират на всеки подаден сигнал за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, макар, че глобените са малко. Санкциите за изхвърляне на битов отпадък на нерегламентирано място е от 100 лв. до 1000 лв., а за строителните отпадъци от 300 лв. до 1000 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)