Избрани Новини

Свлачище застрашава пътя за Абланица и Годешево

Липсват предупредителни знаци и ленти

Свлачище застрашава да разруши  пътя на хиляди хора от селата Абланица и Годешево, откъсвайки ги от света, предаде БНТ. Същевременно расте и опасността някой да пострада на необезопасеното място. Всеки момент асфалтовият път може да пропадне. До момента движението по него не е спряно.

Липсват предупредителни знаци и ленти. Хората не очакват, че ще се натъкнат на свлачище и шофират с несъобразена за района скорост, която застрашава живота им. В тъмните часове на деня рискът някой да пострада е още  е по-голям.

За жителите на село Абланица това е единственият път към останалите населени места. Преди шест години участъкът е бил възстановен след свлачище, което според очевидци е било много по-малко от сега. Тогава по проект е изградена подпорна стена, поставени са 96 пилона, забити в земята. Според специалисти обаче конструкцията потъва. Най-вероятната причина е дъждовната вода, която се свлича по съседния скат, подпочвени води или пък недобре изпълнен проект. Едно от решенията за справяне със ситуацията е изграждането на мост на това място.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов