Избрани Новини

Прегледаха за гръбначни изкривявания децата в Крупник

Прегледите са на учени от катедрата по кинезитерапия в ЮЗУ

Учени от катедрата по кинезитерапия в Югозападния университет направиха профилактични прегледи за гръбначни изкривявания на учениците в СОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” в село Крупник. Прегледите на децата са по регионална програма за профилактика на гръбначни деформации при ученици от 1-ви до 8-ми клас, която се реализира съвместно с доц. д-р Даниела Попова, докторант Стаменка Митова и кинезитерапевти от ЮЗУ “Неофит Рилски“-Благоевград. „Това е поредното начинание, което свидетелства за доброто партньорство между община, родители и учители, обединени в една кауза-здрави, щастливи и успешни ученици” - коментират родители и педагози от Крупник.

Профилактирането и ранната диагностика на децата в училищата в община Симитли е по инициатива на кмета Апостол Апостолов след личен контакт със специалистите от ЮЗУ. Преди месец през профилактичен преглед при специалисти преминаха и децата от училището в  Симитли.

По време на профилактиката в Крупник бяха представени и резултатите от прегледите на учениците от Симитли. Констатацията на специалисти е, че от прегледани 400 деца 90% са напълно здрави, което може да радва родители и учители. За добрите резултати кинезитерапевтите търсят добрата причина в изключително добре развитата спортна база и възможностите за разнообразен и интензивен спорт на децата в училище и в извънкласни форми.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов