Избрани Новини

Кражба на масло остави детска градина в "Люлин" на тъмно

От ЧЕЗ ще направят всичко възможно около 13 ч. аварията да бъде отстранена

Кражба на трансформаторно масло остави без ток кв. „Люлин“ III тази сутрин, предаде Фокус. Когато се източи маслото, трансформаторът аварира и трябва да се промени с нов. Служители на ЧЕЗ пристигнаха на мястото на кражбата при първия сигнал и вече работят за възстановяване на електрозахранването. Те ще направят всичко възможно около 13 ч. аварията да бъде отстранена.

С прекъснато електрозахранване в момента са 150 клиенти в бл. 309 в квартала, намиращ се в близост супермаркет, както и 32 детска градина „Българче“.

„Това е петата кражба на наши съоръжения от началото на месеца. Беше източено масло от три трансформатора, откраднати бяха медни кабели и цял трансформатор. Подобни посегателства нарушават нормалния ритъм на живот и спокойствие на клиентите. Това не може да се компенсира по никакъв начин. В зависимост от типа трансформатор, смяната му струва между 10 и 30 хил. лв.Това са средства, които при други обстоятелства ЧЕЗ би могла да вложи в подобряване на услугите и развитие на мрежата“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов