Избрани Новини

Задържаха трима младежи за поредица улични грабежи в столицата

Те пребивавали на територията на София без актуална адресна регистрация

Столични полицаи задържаха трима, заподозрени в извършването на поредица грабежи. Двама столичани на 17 и 18 години, както и 25-годишен кърджалия са били арестувани на 16 март, в хода на полицейска операция, съобщиха от МВР.

Те пребивавали на територията на столицата без актуална адресна регистрация. Справка в полицейския регистър показала, че и тримата са криминално проявени - за кражби и грабежи, за наркотици и управление на МПС след употреба на алкохол, а непълнолетният записал в досието си също кражби и грабежи.

В хода на проведените издирвателни и процесуално-следствени действия била установена съпричастността на тримата към шест улични грабежа, извършени на територията на столицата. Те избирали жертвите си на случаен принцип и изчаквали удобен момент за действие. Интересът им бил насочен основно към чанти, пари, мобилни телефони и златни накити.

След доклад на събраните към момента материали в Софийската районна прокуратура, и тримата са привлечени в качеството на обвиняеми за престъпления по чл. 198 от НК. На всички е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. Продължава работа по документиране на цялостната им престъпна дейност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов