Избрани Новини

Президентът на АУБ Аспегрен: Кметът Камбитов е човек с големи идеи

Заедно мислят в една посока-развитието на Благоевград в Югозападния регион

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе сред почетните гости на годишния прием на Американския университет в България. Събитието се организира по повод дипломирането на XXI випуск на висшето учебно заведение в Благоевград. Приемът бе открит от президента на университета Кевин Аспегрен, който встъпи в длъжност през май 2014г. В приветственото си слово той поздрави гостите и изтъкна, че има пълна подкрепа от местната власт в лицето на кмета д-р Атанас Камбитов. „Това е човек, на когото веднага, след като бях разказал своята философия за университета, а именно, че университетът има задължението  не само да образова младите хора , но и в същото време да постига въздействие върху местната общност, д-р Камбитов ми каза, че е напълно съгласен с мен и попита от какво имам нужда”, каза Аспегрен и допълни, че с кмета Камбитов мислят в рамките на големи идеи и проекти, с реализирането на които да се допринесе за развитието на Благоевград.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов благодари за подкрепата, помощта и страстта, с която Аспегрен е презентирал пред комисия Благоевград в надпреварата за „Европейска столица на културата 2019”. Д-р Камбитов бе категоричен, че община Благоевград работи и ще продължи да работи в отлично взаимодействие с Американския университет като едни добри партньори. Той изрази радостта си, че в рамките на неговия мандат заедно с общинските съветници са успели да разрешат проблема с удължаването на договора за наем на общинската сграда.  По думите на кмета д-р Атанас Камбитов от изключително значение е връзката между град и университет и  в лицето на община Благоевград АУБ винаги ще има освен  коректни партньори и едни много добри приятели.

На студентите на Американския университет в България, на които им предстои дипломиране тази година, кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов пожела успех. „Скъпи приятели, освен млади и красиви, вие сте силни, защото имате знания. Според  Франсис Бейкън знанието по своята същност е сила. Вие притежавате тази сила, а светът е пред вас и очаква да навлезете в него. Знам, че ще успеете”, каза още кметът д-р Камбитов.

Сред гостите на събитието бяха още народният представител Даниела Савеклиева, председателят на Общински съвет- Благоевград Радослав Тасков, зам.-кметът по европейските проекти и програми Зорница Кралева, зам.- кметът по строителството и сигурността Антоанета Робева, представители на местния бизнес, общински съветници, студенти и преподаватели.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)