Избрани Новини

Проведе сe среща със земеделски производители и животновъди

Разясниха кампанията за усвояване на средства през 2015г.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов приветства зам.-министъра на земеделието и храните Цветан Димитров и откри разяснителната кампания за усвояване на средства от земеделци и животновъди през 2015г. Той изрази своята увереност, че всички проблеми и въпроси, които имат присъстващите по темите за земеделието, животновъдството, тютюнопроизводството ще намерят решение. Началник-кабинета в Министерството на земеделието Любен Татарски заяви, че се очаква до средата на годината за бъде отворена програмата „Развитие на селските райони 2015г".

„Тези кампании са полезни и за двете страни. От една страна земеделските производители могат да се запознаят с програмите, а от друга страна политическото ръководство на министерството има възможност да чуе мнението на хората и да направи промени в провежданата от тях политика”, каза при откриването на кампанията зам.- министърът на земеделието и храните Цветан Димитров. Той посочи, че главната цел на министерството е защита на производителите и тяхното облекчение, затова се провеждат разяснителни кампании, с които производителите да се запознаят с начина на кандидатстване по програми, условията, на които да отговарят, дейностите, които да изпълняват, за да могат да получат финансово подпомагане тази година.

На срещата в зала „22 септември” присъстваха народни представители, представители на бизнеса, производители, земеделци, животновъди, граждани.

Версия за печат



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов