Избрани Новини

Дистрибутор на пури на съд заради измама

По схема ощетил с 98 000 лв. работодателя си

33-годишен благоевградчанин е обвинен, че „врътнал” с близо 100 000 лв. фирма за внос на кубински пури в България, съобщава struma.bg. Илиан Кочевски бил назначен като дистрибутор в семейната фирма на Тодор и Оля Дочеви „Калиман Карибе” ООД. Дружеството с капитал от 7, 4 млн. лв. се занимава с внос, дистрибуция и ритейлинг (предоставяне на рекламни материали и сувенири в специализирани магазини) на тютюневи изделия и аксесоари и е лидер на пазара с вноса на хаванските пури. Търговският представител Илиан Кочевски бил назначен на 1049 лв. месечна заплата през октомври 2010 г. и отговарял за продажбите на едро и дребно в цяла Югозападна България. Той зареждал магазините, като поръчките постъпвали чрез куриерска фирма „Спиди“ АД, която имала договор за обслужване с „Калиман Карибе“ ООД.

Два месеца след като започнал работа, заплатата му била намалена на 747 лв. чрез анекс на трудовото му възнаграждение. В един момент обаче собствениците на фирмата усетили, че липсват пари от доставки за близо 160 000 лв. Те се усъмнили, че са мамени от дистрибутора, и го уволнили, като пуснали срещу него и сигнал в полицията.

Срещу Илиан Кочевски е предприето разследване под ръководството на следовател Анелия Параулска, в хода на което е установено,  че дистрибуторът поръчвал пури и тютюневи изделия от името на едни фирми, доставял ги е на други, като е съставял и подписвал неистински фактури.

В крайна сметка са събрани доказателства, че дистрибуторът в Югозападна България е ужилил с 98 000 лв. работодателите си, за останалите липсващи пари разследващите не са намерили годни доказателства. Илиан Кочевски е обвинен за измама при условие на продължавано престъпление от зам. районния прокурор Борислав Ковачки и предстои разглеждане на делото. 33- годишният благоевградчанин е осъждан, на досъдебната фаза се е възползвал от правото си да не дава обяснения.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов