Избрани Новини

Световният ден на водата с чествания в Благоевград

Инициативите са под мотото "Чиста вода за чиста земя”

Богата програма е подготвена по повод Световния ден на водата. Инициативите са под мотото „Чиста вода за чиста земя”, информира dariknews.

Басейнова дирекция за Западнобеломорски район – Благоевград обявява 21 март за Ден на отворените врати. На 21 март от 15:00 часа в заседателната зала  на  дирекцията ще отвори врати детска работилница. В  нея  ще се включат  деца от Обединен детски комплекс –  Благоевград, на възраст между 12 и  14 г. Те ще пресъздадат своята “Водна приказка”  с рисунки, с цветен пясък и моделин. Ще се проведе и забавна викторина за водите.

На 23 март от 13:00 часа на въжения мост на р. Благоевградска Бистрица при алеята за парк „Бачиново”, ще се извърши полево обследване за качеството и количеството на водите на реката. То се организира съвместно  от Басейнова дирекция Западнобеломорски район – Благоевград, Регионална инспекция по околна среда и водите – Благоевград, Регионална Лаборатория – Благоевград към Изпълнителна агенция по  околната среда и студенти от специалност „Екология и опазване на околната среда” на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Освен полевите измервания, ще се  акцентира и върху оценката на състоянието на повърхностните води.

Същия ден от 15:30 часа в заседателната зала на РИОСВ –  Благоевград ще  бъде представена презентация пред студенти от специалност „Екология и  опазване на околната среда” на ЮЗУ „Неофит Рилски” на тема “Контрол на  институциите РИОСВ и БДЗБР върху обектите, формиращи отпадъчни води”.
Световният  ден на водата се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се  организират прояви в цял свят, посветени на водата. Всяка година те са  под различно мото, като за тази е „Вода и устойчиво развитие”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов