Избрани Новини

Симитли открива сезона на екстремните спортове

На 28-ми март в 10.00 първите лодки и каяци потеглят по бързеите на Струма

Тази събота, 28-ми март, точно в 10.00 първите лодки и каяци потеглят по бързеите на Струма за старт на Рафтинг сезон’2015. Празникът за старт на сезона на екстремните спортове и високия адреналин в речните бързеи се организира от община Симитли съвместно с рафтинг център Х-клуб Симитли. По традиция в Симитли открива официално рафтинг сезона на територията на общината в първия уикенд след Първа пролет. Река Струма, в участъка си на територията на община Симитли, е най-доброто естествено трасе за рафтинг и каяк в цяла Европа. Към момента нивото на водата е възможно най-доброто за рафтинг спускания по бързеите. Надеждите са, че и до събота времето ще се задържи студено в планината и слънчево край реката, за да бъде стартът на сезона истински празник за деца и пораснали. Иначе за събота е в подготовка водно шоу, което ще качи адреналина на феновете на борбата с речните бързеи и търсачите на силни усещания.

И тази година рафтинг център Х-клуб дава голяма преференция за официалното откриване на сезона – всеки, желаещ да се спусне с лодка по реката, ще ползва в съботния ден цели 20% отстъпка от цените за рафтинг и каяк по Струма. Екстремното намаление важи за събота и за всичко останали атракциони в базата на Х-клуб Симитли.

Официалният старт е в събота, 28-ми март, в 10.00 часа на базата на рафтинг център Х-клуб Симитли (на входа на Кресненското дефиле, при метанстанцията).



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов