Избрани Новини

Капатово и Кромидово 7-ми ден без вода, готвят протест

Водопроводът стопанисва фирмата отговорна за нарушението в Кръстилци

Петричките села Капатово и Кромидово са без вода вече 7 ден, хората са изпаднали в паника от безводието, тъй като никой не им обяснява къде е проблемът и защо е спряла живителната течност, съобщава struma.com. Двете села са в община Петрич, но се захранват с вода от водопровод в Сандански, стопанисван от добилата популярност общинска фирма "Увекс". "Ще пламне зараза, не се къпем,няма вода за пиене, в кой век живеем, питат хората от "пустинния" район.

Напрежението ексалира и отново причината за това е работата на санданската фирма "Увекс", според запознати от години не са правени инвестиции във водопроводната мрежа, захранваща района, което вече се отразява на крайния потребител.

Припомняме ви скандалния случай с водопровода в Кръстилци, който "Увекс" прекара през радиоактивна местност и изгради незаконно. Години наред хората в селото пиеха негодна вода и се наложи спешна намеса на институциите, за да се спре този незаконен водопровод. Отделно от това община Сандански отнесе и глоба за това, че е позволила ползването на отровния водопровод в Кръстилци.

Сред хората в двете села се подготвя масов протест срещу безводието. Всъщност проблеми с водата има и в съседното им село Ново Кономлади, там не е съвсем спряла, но не е достатъчна. Ще следим проблема с водата и ще ви информираме своевременно за действията на отговорната за това общинска фирма "Увекс".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов