Избрани Новини

„Паметта говори“ в Разлог

Ученици от СОУ „Братя Каназиреви“ и ПГТХТ „Никола Стойчев“ проведоха открит урок

Ученици от СОУ „Братя Каназиреви“ и ПГТХТ „Никола Стойчев“ проведоха открит урок на тема „Паметта говори“. Урокът бе по инициатива на преподавателите Соня Крънчева и Анета Тумбева. Дата на събитието не бе случайна, а именно възпоменанието на жертвите на Холокост от света. През 2015 година се отбелязват и 70 години от освобождението на концентрационен лагер Аушвиц, в Освиенцим, Полша.

В рамките на интерактивното занятие учениците се справиха с поставените задачи и успяха да покажат на гостите – директорите на двете училища, родители, учители и приятели историческите факти, касаещи Холокост и политиката на нацистите, философски разсъждения за същността на човешкия живот и избора в живота. В исторически етюд се появиха Хари Потър, представен от Георги Чилев и Ане Франк, представена от Павлина Джупанова, което се оказа най-интересната част от урока. Всички се съгласиха, че такива инициативи са изключително интересни и трябва да има повече в бъдеще.

Отправяйки посланията си в края на урока, учениците призоваха всички да помнят какво светът е преживял по време на Втората световна война, да бъдат толерантни и да бъдат миротворители.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)