Избрани Новини

Горно Осеново остана без път до Благоевград

Комисия пресмята ремонта днес

Пропадна едниственият път, който свързваше селата Хърсово и Горно Осеново. Участък от около 4 километра в момента е неизползваем. Асфалтът на много места липсва отнесен от придошлата река Хърсовска. Комисия по бедствията и авариите днес ще огледа мястото, за да пресметне разходите за ремонт на пътя.

Малката на пръв поглед рекичка се е превърнала в истинска стихия при последните дъждове. Хората разказват, че от години водата излиза от коритото си, но такова чудо не са виждали.

“Село Горно Осеново в момента е откъснато от света. Минава се през Симитли, обикаля се 35 километра, тук са 15″, каза Иван Николов.

“Хората как си получават храната? Пеша, те ходят оп 6-8 километра пеша”, попита Георги Бочуков – кмет на село Горно Хърсово.

Според жителите двете села вина за преливането на реката имат всички, защото реката е затлачена с дървета и наноси. Днес доброволци от село Горно Хърсово решиха сами да започнат почистването. “С какво ще чистите реката? С подръчни средства, с балтии с резачки с магарета с коне, кой какво има ще ги изчистим”, заяви Сотир Иванов. Към доброволците се присъединиха и експерти от горското, за да разрешат изсичането на опасните дървета в реката, информира още БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)