Избрани Новини

Безплатно изследват деца за диабет в Разлог

Изследването е в дните от 14 до 17 април

Безплатно изследване на деца за диабет ще се проведе в Разлог в дните от 14 до 17 април. Инициативата е на Ротари клуб „Банско – Разлог”, „Национална асоциация на децата и младите хора с диабет” и е подкрепена от община Разлог. Изследването на децата ще се извърши в сградите на училищата и детските градини под мотото „Защитете нашето бъдеще. Деца и диабет в училище. Да поговорим за диабета.”.

В Разлог се проведе работна среща с участието на представители на Ротари клуб „Банско – Разлог”, Община Разлог, училища и детски градини, на която бяха обсъдени конкретните действия при реализиране на кампанията.

Инициативата има за цел да насърчи създаването на безопасна и подкрепяща училищна среда за деца с диабет. Важна цел на кампанията е да се постигне държавна подкрепа  за промяна в системата  за децата с диабет, да се насърчи здравословния начин на хранене и навици в училищата общност.  Глобалната заплаха от детски диабет Тип 1 сред децата се увеличава, като досега са засегнати около 490 000 деца под 15 години.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов