Избрани Новини

Откриха „Пчеломания”

Мисия Добрич

26-03-2015, 15:04

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Пчеломания" отново събира производители на мед и оборудване за тях

В поредното издание участват 60 изложители

Поредното издание на специализираното изложение  „Пчеломания” бе открито днес в Добрич. В тазгодишното 12-то издание участват 60 фирми от България, Сърбия и Румъния. Изложението бе открито от зам.-кметът Иван Колев. „12 години са неоспоримо свидетелство за това, че този вече традиционен форум отговаря на нуждите на совите потребители и предлага всичко, необходимо за развитието на пчеларството като знаят и наука. Обръщам се с благодарност към „Добрички панаир” АД и към всички онези, които с ангажираност, професионализъм и упорит труд създадоха и провеждат вече 12 години този форум тук, в сърцето на Добруджа, заяви Колев.

В Конферентната зала на комплекса бяха връчени традиционните награди в конкурса за детска рисунка “Медът – сладкото злато на Добруджа”.

Добивите от мед тази година да са по-добри спрямо миналата година, заяви пред журналисти Росимир Матеев, председател на новоучредената Конфедерация на пчеларите. Той припомни, че миналата година беше много тежка за пчеларството – с много дъждове, тежка зима и висока смъртност. Добивите в по-силните райони са били около 35 кг, в по-слабите – едва 7-8 кг. По принцип, добивите в Добруджа са по 50 кг.

В рамките на съпътстващата програма на изложението са включени срещи и лекции. Всички те се провеждат в Конферентната зала на спортния комплекс. Днес от 12:50 -13:30ч. Национална служба за съвети в земеделието - Териториален областен офис Добрич, ще представи темата „Съветнически и консултантски услуги за пчеларския сектор, предлагани от НССЗ в т.ч. по ПРСР 2014 – 2020”. Другите срещи са с начални часове 14:00 – ще бъде представен иновативен билков продукт за профилактика, защита и подхранване на пчелни семейства, а от 14:45 часа – „Болести, вредители и неприятели по пчелите. Контрол и биологично сертифициране”. Утре темите са: „Цели и задачи на Конфедерацията на българските пчелари” (от 10,00 часа), „Заразните болести по пчелите в България – профилактика и терапия” (от 11,00 часа), „Профилактика на болестите по пчелите съобразена с технологиите на отглеждане” (от 13,00 часа) и „Апитерапия. Приложение на биологични пчелни продукти в медицинската практика” (от 14,00 часа).

Изложението продължава до 28-ми март.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов