Избрани Новини

В Благоевград откриват изложба за Палестина

Областният управител Бисер Михайлов се срещна с посланика на Палестина

Областният управител на област Благоевград Бисер Михайлов се срещна днес в Благоевград с Негово превъзходителство д-р Ахмед Ал Мадбух – извънреден и пълномощен посланик на Палестина в Република България и доайен на дипломатическия корпус в Република България.
Посланикът на Палестина бе придружаван от първия съветник в посолството д-р Салех Атраш и експерти от посолството. Поводът за визитата на Н. Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух е откриването на фотоекспозицията  „Палестина - Светата земя" днес в 18.00 ч. във фоайето на община Благоевград и изнасянето на лекция „Арабската пролет и палестинската кауза” пред академичната общност на ЮЗУ „Неофит Рилски“.
По време на срещата бяха обсъдени възможностите за културен и търговски обмен с България и по-конкретно в област Благоевград.
Н. Пр. д-р Мадбух заяви, че област Благоевград представлява голям интерес, тъй като е една от най-облагодетелстваните в страната по отношение на природни дадености и че задачата на посолството е именно да бъдат проучвани възможностите за развитие на двустранните отношение в страната.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)