Избрани Новини

Започва приемът на документи за помощта „Личен асистент”

Поне двадесет човека от община Симитли ще могат да се ползват от социалната услуга

Поне двадесет човека от община Симитли ще могат да се ползват от социалната услуга „Личен асистент”. Минимум 20 хора с увреждания, възрастни с невъзможност за самообслужване, тежкоболни ще могат да се ползват от социалната услуга в домашна среда. Помощта се гарантира от проект „Нови възможности за грижа”, чието изпълнение за територията на цялата страна стартира преди дни с подписването на договор между Министерство на труда и социалната политика в качеството му на управляващ орган по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и Агенцията за социално подпомагане, в качеството й на конкретен бенефициент. По проекта се осигуряват близо 65 милиона лева за „Личен асистент” за нуждаещи се. От тези средства община Симитли ще има право на 2 400 часа месечна помощ, което гарантира услугата „Личен асистент” на поне 20 нуждаещи се лица.

Кандидатите, които ще получат помощ, ще бъдат оценени от експерти на Дирекция „Социално подпомагане”, като за всяко лице ще бъде определен индивидуален месечен бюджет.

От 27-ми март започва приемът на документи от кандидат-потребители и кандидат-социални асистенти. Документи ще се приемат от 27.03.2015г. до 09.04.2015г. включително в сградата на община Симитли (кабинет № 404, ет. 4, отдел „Подготовка и управление на проекти”).



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов