Избрани Новини

Все повече кюстендилци търсят финансова помощ от общината за лечение

Най-често средства се отпускат на онкоболни и на нуждаещи се деца

Осем  молби за финансово подпомагане по остри здравословни причини на жители на общината бяха одобрени на заседанието на Общински съвет Кюстендил. Желаещите да получат финансова помощ този месец бяха 18 души, предаде Дарик. 

„Прави впечатление, че се увеличава броят на хората , които подават такива молби.Това е нормално. Няма къща, в която да няма хора с хронични проблеми. Работата на комисията е да прецени кои са тези с остри здравословни проблеми. Увеличаването на броя на желаещите е най- вероятно и заради информацията, която има за възможността да се получи подкрепа за здравословни проблеми. Смея да кажа, че комисията работи много задълбочено, заседаваме най- дълго, защото не искаме някой да бъде ощетен. Сумата, която отпускаме не е голяма, но това е един жест на администрацията, че ние искаме да помогнем", коментира председателят на комисията по здравеопазване д-р Лилия Чингарска.
Най- често средства се отпускат на онкоболни, на които предстои операция, лъчетерапия или химиотерапия, както и на нуждаещи се деца.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов