Избрани Новини

Места скъса дига до Гоце Делчев, Струма настъпва край Струмяни

Животът

29-03-2015, 15:48

Автор:

blagoevgradutre.bg

Всичко от Автора

Заради риск от наводнения е спряно контролираното изпускане на язовирите

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов пътува от Струмяни към скъсаната дига на р. Места. Тук той е свикал щаб на място за възстановяване на скъсаната тази сутрин от повишените води дига в покрайнините на гр. Гоце Делчев, съобщават от Областната администрация.

В момента пораженията от скъсаната дига не застрашават живота на хората, но се налагат спешни и неотложни действия. На място са свикани управителят на Напоителни системи, директорът на пожарната и експерти, за да намерят най-бързия и сигурен начин за ограничаване пораженията от скъсаната дига и разливащите се води. Към момента продължават и действията по възстановяване в района на Струмяни и компрометираната вчера дига.

Продължават и работите по укрепването на дигата на Струма при Струмяни, която поддаде вчера. Цяла нощ е продължило насипването на скална маса, каза кметът на общината Емил Илиев, цитиран от БНР. Реката е много буйна и се опитва да излезе от коритото си в няколко разлива. Освен това има затлачвания от изкоренени дървета и отпадъци.

Преустановено е контролираното изпускане на язовирите на територията на Югозападна България, съобщават от регионалното поделение на "Напоителни системи".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов