Избрани Новини

Река Струма заля стадиона в Невестино

Реката е наводнила овощни градини и земеделски площи

Река Струма е заляла стадиона в село Невестино. Това съобщи заместник-кметът на общината Йордан Глогов.

Стадионът е в близост до реката, поради което в съботния ден, когато нивото й е било най-голямо, той е бил залят с вода. Реката е наводнила няколко овощни градини и земеделски площи. При село Пастух са отнесени беседка и няколко пейки от крайречния парк, разположени в близост до коритото на Струма.

Водата е заляла и метален мост между селата Четирци и Невестино. Около моста се е събрала растителност. „Трябва да падне нивото на реката, за да се видят точните поражения и да се прецени какво може да се направи. Това, което може да го направим с общински средства – ще го направим, ако нещата са по-сериозни, ще търсим помощ от държавата”, обясни Йордан Глогов, цитиран от Фокус.

Няма опасност за населението или постройките, не се е наложило задействане на общинския план за действие при бедствия. Около 50 сантиметра е паднало днес нивото на реката в сравнение със съботния ден. Към момента се проверява състоянието на пътя между селата Страдалово и Раково, където има прекъсване. Работна група ще прецени по какъв начин ще се възстанови пътят.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)