Избрани Новини

Богородица се яви на пет жени от Банско

Това се случи в храма "Свети Георги Победоносец"

Пет жени от Банско са станали свидетели на истинско чудо. Само десетина дни преди Великден жените обявиха, че са видели Божията майка. Тя им се явила в храма "Свети Георги Победоносец" в курортния град.

Богородица била облечена в бяла изящна дреха, която цялата светела като златна, разказва Райна Цонкова, една от свидетелките на чудото, съобщава struma.bg.

Всъщност чудото е станало по време на литургия в църквата, отслужена в навечерието на големия християнски празник Успение Богородично, но досега е държано в тайна.

"Видях Богородица в цял ръст, облечена в бяла дреха на стъклото на църквата", твърди 85-годишната Райна. Тя посочила Дева Мария на жената до нея, която също видяла Пресветата Богородица. Други свидетели на чудото станали 85-годишната Екатерина, 89-годишната Надежда и две около 40-годишни сестри.

Това не е първият случай, в който миряни свидетелстват, че са видели Дева Мария в църквата в Банско. Две седмици след въпросния случай Богородица е била видяна и от млада жена на име Таня от Разлог, която отишла в Банско да се черкува.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов