Избрани Новини

Откриват национална конференция в ЮЗУ "Неофит Рилски"

Физици и оптици ще дискутират оптичните технологии в образованието

43-та Национална конференция на тема "Оптика и оптични технологии в  образованието" ще се проведе в Университетски център "Бачиново"  на  Югозападния университет „Неофит Рилски“. Инициативата ще продължи до 5 април, информира Дарик.

Конференцията е част от богатата програма от мероприятия,  посветени на обявената от ЮНЕСКО и от Общото събрание на ООН  Международна година на светлината и на светлинните технологии - 2015.  ЮЗУ "Неофит Рилски" е съорганизатор и домакин. Откриването на  конференцията е предвидено за 2 април от 14.00 часа в Университетски  център "Бачиново".

Същият ден ще бъде изнесена публична лекция на тема  "Сините фотодиоди - от Нобеловата награда по физика 2014 до българското  участие" на проф. Евгения Вълчева. Тя ще се проведе от 17.30 часа в залата на  Националния исторически музей в Благоевград. На 3 април от 11:00 часа ще  бъде открита фотоизложба "Светлината в природата" в Университетския  център "Бачиново". В програмата са заложени два модула от ефектни  физични демонстрации на 3.04.2015 г. (петък) от 15.30 до 19.00 часа в  УК-І, в Аулата на ЮЗУ.

Демонстрации 1: Светлината от сътворението до  съвременните технологии. Демонстрации 2: Експерименти по оптика. За  повече информация относно програмата на конференцията посетете  официалния сайт на Съюза на физиците в  България:http://www.phys.uni-sofia.bg/upb/

 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов