Избрани Новини

Камбани, лазарки и велопоход за празника на Струмяни

Общината се весели навръх Великден с изложба на яйца, песни и заря

С камбанен звън и празнични религиозни служби за здраве и благоденствие на жителите и гостите на Струмяни ще започне празникът на общината, пише "Стандарт". Малки "шеталици" – лазарки, още в ранни в ранни зори на 4 април ще посетят десетки домове в Микрево, Илинденци и Струмяни. И ще наричат за здраве и берекет.

На 7 април ще се почете паметта на загиналите за освобождението на община Струмяни, ще се положат венци пред паметниците, а велопоход ще обедини колоездачите от Илинденци, Струмяни, Микрево и Драката. Организаторите са се погрижили всички участници да получат награди, специални отличия ще има за майсторство, както и за най-малкия и най-възрастния колоездач. Този ден ще се направи водосвет на новото Защитено жилище в общината, което е в село Раздол.

На 12 април, навръх Великден, е кулминацията на празниците. Тогава с камбанен звън храмовете в общината ще оповестят Възкресение Христово и ще се отслужат празнични литургии за здравето на жителите на община Струмяни. На площада в общинския център тържествата ще започнат в 16,00 часа с изложба на писани яйца и великденска украса, ще продължат с детско шоу и бой на "кочове" - бой на великденска яйца, ще се раздадат атрактивни награди за най-добре украсено и най-здраво яйце. Празникът ще продължи с концерт на самодейните ансамбли от читалищата, училищата и детските градини, духов оркестър, ще пеят Кирил Костов, солистката на Ансамбъл "Филип Кутев" София Илиева и фолк певицата Джена. Вечерта празнична заря ще освети небето над Струмяни.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)