Избрани Новини

Нашенци и македонци се надлъгват за чест и слава

Международен конкурс по надлъгване днес започва в Скрът

Осем петрички села и Ново село от Македония ще качат на сцената най-добрите си шегаджии и самодейци в международен конкурс по надлъгване, информира "Стандарт". Проявата е посветена на Дена на хумора и шегата и ще се проведе днес от 18.00 часа в читалището на село Скрът. Любезните домакини си направиха "отвод" от участие в класирането. Причината – в селището действа прочутата "Скрътска академия", а "академиците" в нея са подготвили такъв сценарий, че е сигурно първото място. Те са признати в региона куп весели "открития" и предложения.

"Наше е ноу-хауто, че зиг-заг е най-краткото разстояние между две кръчми. Предлагаме 8 март да се премести на 29 февруари, за да е веднъж на 4 години, искаме и всички жени да са алергични към златото и парите. Затова не участваме в класирането", твърдят членове на "Академията".

Но в битката за чест и слава се пускат стотици наши и македонски майтапчии. Те са подготвили нови скечове, за да блеснат в надпреварата и да се класират на призовите места. На сцената ще излязат мъже, жени и деца, които ще пресъздадат по възможно най-весел начин народни обичаи. Ще има хумористични сценки и песни. Няма да мине и без награди на общинския фестивал на хумора и шегата, който ще е под мотото "Колкото хора, толкова умове". Осигурени са специални статуетки и грамоти. Отличия ще има не само за колективите, но и за най-добрите индивидуалисти, за най-млад и най-възрастен шегаджия. Тази година няма парични бонуси, но не това е важно за хората.

"Важна е славата. Който победи, ще получи признанието на всички останали. Затова за нас е чест да сме част от този конкурс", твърдят самодейци. Битката между нашенци и македонци за първото място ще е оспорвана. "Притесняват ни комшиите, че и тях ги бива доста в лъжите, особено що се отнася до историята. Нищо чудно да станат първи", допълват с усмивка нашите участници.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)