Избрани Новини

Погнаха петрички роми без сключен брак с малолетни

Успешната акция доведе до съдебни дела

Районната прокуратура в Петрич подгони ромите от двете махали, които съжителстват без сключен брак с малолетни, информира struma.com. Успешната акция днес бе онагледена в съдебна зала. Подсъдимият ром Радослав Г. бе признат за виновен от съдия Андроника Ризова, която одобри сключеното споразумение между държавното обвинение в лицето на наблюдаващия прокурор Надя Цветкова и защитата му.

Съдът го наказа с една година пробация и обществено порицание. Радослав Г. бе привлечен като обвиняем по чл. 191, ал. 1 от НПК. Той си позволил да наруши общоприетите норми на живот в страната ни, като заживял с момиче, което не е навършило 16 години на съпружески начала. Провинението му е наказуемо, защото е в пълен разрез с законите на България. Днес от Районна прокуратура информираха, че няма да спрат само с този случай. Всъщност това е само малка част от многото такива провинения от страна на ромите в двата квартала.

Известен музикант от ромски произход призна, че не одобрява такива съжителства с деца от родния му етнос. ”Защо не изчакат поне 18 години и тогава, ако имат такъв голям мерак, да си имат колкото си искат деца. Не го одобрявам това нещо! ”, каза той.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)