Избрани Новини

Разлог получава 142 650 лв. за общ устройствен план

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова определи поименните списъци на общините, които ще бъдат финансово подпомогнати при изработването на проекти за общи устройствени планове през 2015 г. във връзка с изпълнение на § 123, ал. 3 от Преходните и Заключителни разпоредби към Закона за изменение и допълнение на закона за устройство на територията от 2014 година.

5.3 млн. лв. ще получат 44 общини, които са с потенциал за развитие на туризъм и през 2014 г. са сключили споразумения с Министерство на инвестиционното проектиране, имат сключени договори за изработване на общ устройствен план или са в процедура за избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки. Сред тях е община Разлог, която ще бъде подпомогната с 142 650 лв., Рила с 121 253 лв и Бобовдол 113 100 лв.

32 общини ще получат близо 1,8 млн. лв. Те са с неизпълнени изцяло финансови ангажименти по сключени през 2014 г. споразумения с Министерството на инвестиционното проектиране и договори за изработване на общи устройствени планове. Прогнозните суми за сключване на споразумения са изчислени на база одобрена методика, информира struma.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов