Избрани Новини

Навръх Цветница чистят църквата в Брежани за Великден

Инициативата е с мото "Да почистим и озеленим нашия храм"

Местните в планинското селце се организират да почистят и озеленят двора на храм "Св. Димитър” в Брежани.
Инициативата с мотото Да почистим и озеленим нашия храм" е съвместна на кметство Брежани, Църковното настоятелство на храм "Св. Димитър" и Сдружение "Хора и традиции“.
Денят, определен за осигуряване на чистота, зелено и цвят в двора на църквата, е неделята преди Великден – 5-ти април, от 11.00 часа.
Очаква се всеки да отдели малко време в неделния ден и да допринесе за новия облик на църквата. Необходимо е да носите със себе си инструменти и техника за рязане, техника за извозване, за прекопаване, цвете, което да засадите в алеите, керамични саксии и всичко, което можете да дарите от сърце! За допълнителна информация и уточнения за зеленото оформление на двора на църквата можете да се обръщате към кмета или на телефон 0885/381200.
Православният храм „Св. Димитър” в Брежани е в челната тройка в цяла Югозападна България на най-старите действащи православни храмове. По възраст го изпреварват само църквата "Св. Троица” в Банско и катедралният храм в Благоевград. Построен е преди 166 години, два пъти е опожаряван, но е оцелял благодарение на миряни и дарители.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов