Избрани Новини

Село Дренково с месеци е без вода

Тръбите често се пукат

Жители от благоевградското село Дренково се оплкаха, че с месеци в домовете им няма вода и се снабдяват с питейна вода от чешмите в селото. Според хората този проблем съществува повече от 20 години и причината е в честите аварии на остараялата водопроводна мрежа. От кметството в Дренково казаха, че поддръжката на водопроводната мрежа е тяхна грижа и в случай на аварии се правят изкопи от доброволци в селото.

В къщата на Спас и Теменужка Балеви вода няма от два месеца. Според тях водопродаването към дома им е спряно, защото има спукани тръби. Хората, които живеят в тази къща, в началото на “Балевската махала” в село Дренково също казаха, че рядко от чешмите им тече вода.

Кметският наместник Страхил Ваклински обясни, че водопроводните тръби в “Балевската махала” често се пукат, но преди месец той лично заедно с група мъже са направили изкоп и проблемните тръби били отстранени. Страхил Ваклински предположи, че ако в някоя къща няма вода, вероятно е спряна от съсед, който има ключ от централния водопровод, защото често между тях избухвала вражда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов