Избрани Новини

Масово пролетно почистване в Разлог днес

Блестят от чистота и Бачево, Долно Драглище, Горно Драглище и Добърско

Община Разлог организира пролетно почистване днес на 4 април. В масовото почистване на планинския град и седемте села се включиха служители на общинска администрация Разлог, местното население, фирми и неправителствени организации.

Пролетното почистване в планинската община започна вчера в селата Бачево, Долно Драглище, Горно Драглище и Добърско. Днес в масовото пролетно почистване се включиха Елешница, Баня и Годлево.

Започна машинно и ръчно измитане на Разлог, за да се избегне запрашеността във въздуха и запушването на канавките. Приоритетно почистването в Разлог започна с поддръжка на зелените площи на парковете, градските градинки, местата около детските и спортните площадки и училищата. Също така през тази седмица бяха изрязани опасни клони и дървета в парковете и дворовете на детските градини.

При благоприятни метеорологични условия преди Великден ще бъдат измити централните градски части. Предстои засаждане на нови дървета и храсти, както и многобройни цветя, които правят Разлог един от най-цветните и зелени градове в България.

В пролетното почистване на града и седемте села всяка година активно участва цялото местно население. „Нека и през тази година всеки да почисти пред дома си, тротоара и уличното платно, междублоковото пространство и прилежащите зелени площи.”, призовават от общинска администрация Разлог.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов