Избрани Новини

Зам.-главният прокурор: Знам къде са Братя Галеви, но няма да кажа

Крими

05-04-2015, 11:58

Снимка:

Архив

Автор:

blagoevgradutre.bg

Всичко от Автора

"Кой ми с... в гащите?", така Борислав Сарафов "преведе" интервюто на Цветан Василев

Прокуратурата е лоша не само за Цветан Василев, тя е лоша и за братя Галеви и за други. И той е издирван като тях, но го знаем къде е и няма присъда, а те имат. Всъщност и за тях подозирам къде са, но няма да кажа. Това заяви зам. главният прокурор Борислав Сарафов пред Нова тв.

Той изрази увереност, че рано или късно ще бъдат открити, всички, които се крият от българското правосъдие. На въпрос знае ли къде се намира Евелин Банев - Брендо, зам. главният прокурор коментира, че "доколкото знам той все още предстои да се яви пред ВКС, където не е длъжен, но би могъл да се яви".

Не бих могъл да кажа, че държавата като цяло няма вина и за братя Галеви, и за убиеца от "Соло", каза зам. главният прокурор. Той призна, че след изчезването на Евелин Банев – Брендо той е търсен, но не е открит от съдебните органи. В същото време обвинителят обясни, че не би могъл да каже къде се намира Брендо, защото той можело да гледа интервюто и да разбере, че е разкрит къде се намира.

Сарафов коментира и интервюто на Цветан Василев и опитите да бъде върнат в България. "Василев е обвиняем по наказателно производство и ние сме направили необходимото да бъде доведен от сръбските власти, за да бъде привлечен в качеството си на обвиняем", заяви Сарафов. На въпрос какво е разбрал от интервюто на Василев, Сарафов изненадващо коментира: "От интервюто му разбрах че пита "Кой ми сра в гащите", а след повторен въпрос поясни, че "разбрах, че Цветан Василев не желае да се яви пред органите на досъдебното производство, за да бъде разследван за това да обясни какво се е случило в банката". Според Сарафов "Василев създава мистерия около себе си а не излага каквито и да е факти".

Не очаквам сръбският съд да върне Василев в България. Основание за това ми дава бавенето на сръбските власти.

Сарафов опроверга твърденията на адвокат Менко Менков, че дори да иска да се върне в България, Василев не може да го направи, защото ще бъде задържан на границата от сръбските власти. " Менко Менков е мой приятел и мой състудент, но не забравяйте, че той получава пари, за да защити клиента си. Василев би могъл да заяви в рамките на процедурата, че иска да се върне и би могъл да се върне. Менко Менков греши", каза Сарафов. "В КТБ нямам пари, не познавам Цветан Василев. Интересът ми към него се породи след като бе заведено дело срещу него", поясни още той.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)