Избрани Новини

Свлачища затвориха новия път между Рибново и Осеново

10-километровата отсечка дори не е открита още

Свлачища затвориха нов път. 10-километровата отсечка между Рибново и Осеново дори не е открита още, но паднали скали и огромни пукнатини по асфалта очакват всеки, дръзнал да пътува по този път.

Пътят се руши от години още преди да е официално завършен. Няма Акт 16, но хората го предпочитат, защото е по-пряк. От няколко дни обаче пътуването по него е изключително опасно заради активирали се свлачища, предаде Нова ТВ.

Заради опасност от инциденти местната управа забранява пътуването по пътя. Хората обаче не се съобразяват с това, тъй като в противен случай трябва да изминат допълнително десетки километри, за да стигнат там, където искат. Затова общината взима други мерки.

"Ще блокираме пътя, за да не преминават по него хората”, съобщи кметът на Гърмен Минка Капитанова. "Разбираме, че те икономисват от средствата за път. 50 километра не са малко като разстояние, но не искаме да стане някоя беля и да има жертви”, каза още тя.

Остава въпросът кой и кога ще ремонтира опасния нов път, за който преди години държавата отпусна 17 милиона лева. Общината не може да кандидатства за средства от държавата, защото по документи пътят не съществува.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)