Избрани Новини

Работилница "Великденско яйце“ отвори врати

Всички деца са добре дошли

Във фоайето на община Благоевград  вчера започна превърналата се вече в традиция работилница „Великденско яйце” .

В приказно декорирания кът днес първи твориха деца от ЦДГ №1 с ръководители г-жа Кантурска и г-жа Бръндева. В приказната работилница рисуваха и оцветяваха своите великденски яйца и деца от ЦДГ №6 с ръководител г-жа Зайкова.

С помощта на Антоанета Апостолова, преподавател  "Етнография и народно приложно изкуство"  към Центъра по изкуствата в Благоевград децата научиха легендата за първото яйце и защо то се боядисва задължително в червено. Научиха и защо заекът е символ на Великден.

Всички деца от община Благоевград, които имат желание да се включат в работилницата, могат да го направят в трите последователни дни. Единственото условие, за да се включат, е да носят от вкъщи свои сварени яйца. Материалите за украса, рисуване и декорация на яйцата са осигурени от община Благоевград.

В празнично украсения великденски кът има разположена кутия за дарения, която е част от  благотворителна инициатива за малката Владимира под надслов  "Великден за Влади“. Кутия за набиране на средства ще присъства и на всички концерти, посветени на великденските празници и всеки желаещ може да се включи за набирането на средства, така необходими за малката Влади.

Средствата ще бъдат преведени по специално създадена сметка на името на детето.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)