Избрани Новини

"На лов за великденски яйца“ на Велики четвъртък

Веселата инициатива е на община Благоевград

Голяма великденска атракция очаква малките и големи  жители и гости на Благоевград.  Веселата инициатива на общината е озаглавена: "На лов за великденски яйца” и ще се проведе на 9 април, Велики четвъртък, когато по традиция се боядисват яйцата.

Точно в 16 часа ще стартира празничен великденски концерт, в който участие ще вземат  Обединен детски комплекс – Благоевград, Център по изкуствата, Общински младежки дом и танцова формация "Силвана денс“.

В различни специално приготвени работни кътове всички желаещи ще рисуват, боядисват и творят. Изработените великденски произведения ще бъдат закачени на весел пролетен простор.

Великденското приключение ще завърши с търсене на заровени 200 боядисани яйца, скрити в различни кътчета на площад "Народни будители‘ (между Младежки дом и Исторически музей).  В търсенето ще  могат да се включат всички, които носят в себе си великденския дух и имат нюх на следотърсачи. Всяко открито яйце ще донесе подарък на онзи, който го е открил. Дръзкото предизвикателство, организирано от община Благоевград е озаглавено:  "Открий яйце - спечели книжка".

И на това празнично събитие, както и на всички великденски мероприятия, ще има на разположение кутия за дарения, която е част от  благотворителна инициатива за малката Владимира под надслов  "Великден за Влади“.

Средствата ще бъдат преведени по специално създадена сметка на името на детето.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)