Избрани Новини

170 ромчета получиха награди за отличен успех

Проведе се Втората годишна церемония по награждаване за високи постижения и отличен успех в Благоевград

В зала "22 септември“ в Благоевград се проведе Втората годишна церемония по награждаване за високи постижения и отличен успех на ученици и студенти от ромски произход от област Благоевград, предаде E-79.com. В навечерието на Международния ден на ромите – 8 април, общо 170 деца бяха отличени за високите си постижения в училище.

"Децата, които са наградени, са от първи клас до студентска възраст. Награди получиха и хора с принос за развитие на ромската общност, както и 4 общини, които в началото на 2015 година назначиха 4 здравни медиатора. Това са общините Сандански, Разлог Белица и Якоруда“, каза Миглена Михайлова, председател на сдружение ЛИДЕР.

Основната дейност на сдружението е насочена към стимулиране на родителите и децата в ранното им детско образование. За целта организацията заплаща таксите в детските градини и се опитва да стимулира родителите за редовни посещения на децата.

"Посланието ни тази година е, че образованието е едно от най-важните неща като цяло за българското общество, то е приоритет през последните години. Ромската общност имаме голяма нужда от това – образованието да бъде приоритет“, допълни Миглена Михайлова.

Утре на Международния ден на ромите Благоевград ще бъде домакин на 17-ото издание на Международния фестивал на ромската песен "Деца на слънцето“. Празникът ще се проведе от 16:00 часа в двора на Помощно училище "Св. Паисий Хилендарски" в града.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов