Избрани Новини

Закриват автобусни линии заради нелоялна конкуренция на таксита

Хората масово използват таксита, за да пътуват до близките села

Нелоялната конкуренция от страна на таксиметровите шофьори в Благоевград нанася сериозни загуби на транспортните фирми, оплакаха се превозвачи. Хората масово използват таксита, за да пътуват до близките села. В последните години са съкратени няколко линии, защото автобусите пътуват празни.

Иван Захариев превозва пътници по междуселските линии в община Благоевград. Той казва, че преди всеки курс таксита минават минути преди него и събират пътниците. “Като минат 2 или 3 таксита по 4 човека - ето половината автобус. Като сума не е много, ама на всеки курс по 15 човека не са малко”, коментира шофьорът на автобус Иван Захариев.

Таксиметровите шофьори са категорични, че са предпочитани от хората заради добрите цени.

“Аз си включвам апарата и колкото си покаже. Сега за сам човек излиза скъпо, да речем да даде 5 лева, ама за 4 човека да се кооперират…”, пресметна таксиметровият шофьор Димитър Христов. “Защото е по-бързо и е по-удобно. Повечето возят на цената на билета на рейса”, каза Виолета Аджерска.

Най-често с таксита от близките села до града се движат работници, които се комбинират и така пътуването им излиза по-евтино отколкото с автобус, информира още БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов