Избрани Новини

На "лов" за великденски яйца

200 пъстри яйца очакват "малките ловци" в Благоевград

Голяма великденска атракция са подготвили от Община Благоевград за децата. Инициативата е под надслов "На лов за великденски яйца” и ще се проведе днес, Велики четвъртък, когато по традиция се боядисват яйцата. Точно в 16:00 часа ще стартира празничен великденски концерт, в който участие ще вземат Обединен детски комплекс – Благоевград, Център по изкуствата, Общински младежки дом и танцова формация "Силвана денс“.

В различни специално приготвени работни кътове всички желаещи ще рисуват, боядисват и творят. Изработените великденски произведения ще бъдат закачени на весел пролетен простор.

Великденското приключение ще завърши с търсене на заровени  200 боядисани яйца, скрити в различни кътчета на площад "Народни будители‘ (между Младежкия дом и Историческия музей).

В търсенето ще  могат да се включат всички, които носят в себе си великденския дух и имат нюх на следотърсачи. Всяко открито яйце ще донесе подарък на онзи, който го е открил. Предизвикателството, организирано от община Благоевград е озаглавено "Открий яйце - спечели книжка".

И на това празнично събитие, както и на всички великденски мероприятия, ще има на разположение кутия за дарения, която е част от  благотворителна инициатива за малката Владимира под надслов: "Великден за Влади“. Средствата ще бъдат преведени по специално създадена сметка на името на детето.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов