Избрани Новини

"1000 носии" се събират на едно място в Разлог

Фестивалът започва утре

Утре от 10:30 часа на централния площад в Разлог ще се извие най-цветното и многобройно хоро, защото 1000 души ще бъдат облечени в народни носии. Тогава ще започне фестивалът „1000 носии на едно място”, организиран от Туристически информационен център „Дестинация Разлог”. 
Още през 2014 година, по време на провеждане на фестивала, той успя да се превърне в празник на българския дух, в празник, даващ повод за гордост, че сме българи. Едва ли има друго по-подходящо място за провеждане на фестивал „1000 носии на едно място” освен Разлог, люлка и пазител на традициите. 
Този фестивал пренася участниците и публиката в един различен свят. Свят, където всички хванати за ръце са обединени от доброто и от красотата, вплетена в шевиците и багрите на българската носия.  В празника на носиите ще се включат жителите на Разлог и участници от цялата страна. Всеки е добре дошъл, всеки може да участва и да се хване на най-пъстрото и дълго българско хоро. Елате в Разлог и се облечете в красива народна носия, приканват от destinationrazlog.com


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)