Избрани Новини

Актьорът Иван Чаушев представя своята изложба "Пътят"

Гостува на Арт салона на Радио Благоевград

"Пътят" е изложба, с която актьорът-художник от Хасково Иван Чаушев отбелязва своята 80-та годишнина. С тази експозиция той гостува на Арт салона на Радио Благоевград. Откриването бе на 16 април от 18.00 часа. 

Любовта си към Родопа планина, към морето и всичко българско Иван Чаушев показва в своите картини, като разкрива красотата на най-интересните кътчета от родна България и любимите му Брани поле и Жълти бряг. Дворовете, улиците, полетата и реките на родния край са сред любимите му мотиви, а красотата на българската жена е показана в портретите на девойките-родопчанки. 

Иван Чаушев е личност, добре позната сред художествено-творческите среди. Роден е на 28 февруари 1935 г. в село Брани поле, Пловдивско. През 1957 година завършва театрална студия при Театъра на народната армия. Първите му роли са в театъра в Дупница в постановките "Коварство и любов" и "Безименна звезда". Година по-късно започва работа като актьор в Драматичен театър "Иван Димов" - Хасково. За петдесет години на сцената е изградил над сто роли. Носител е на орден "Кирил и Методий" ІІІ степен, както и на две златни значки на Съюза на артистите в България.

Таланта си на художник Иван Чаушев споделя с публиката през 1963 г. и три години по-късно  е приет в групата на хасковските художници. В творческата си  биография като художник Иван Чаушев има поредица от участия в общи експозиции както в България, така и в чужбина, много са и самостоятелните му изложби. От 2005 г. Иван Чаушев е почетен гражданин на град Хасково.  В момента работи и живее в село Жълти бряг, Хасковско.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов