Избрани Новини

В Разлог се проведе първият "Екохепънинг”

Популяризира екологично произведени продукти, био храни и напитки

В Разлог се проведе първият "Екохепънинг”, който популяризира екологично произведени продукти, био храни и напитки на територията на община Разлог.

Участниците в събитието се изкачаха по панорамна алея "Стъпалата” на хълма Голак над Разлог, за да се включат в "Екохепънинга”, имащ елементи на изложение и общоградски пикник.

Атрактивното събитието се проведе под регистрирана търговска марка за качество "ЕКО РАЗЛОГ“ по проект "Екологичен информационен център "Еко Разлог“ за устойчиво развитие чрез съхранена природа”, финансиран чрез Стратегията за местно развитие на "Местна инициативна група – Разлог” по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Целта на проведеното събитие е да промотира вкуса и кулинарното разнообразие на територията на община Разлог, като се представят различни екологични и натурални продукти, природното богатство на района, възможностите за спорт и отдих. Всички участниците се насладиха на неповторимата гледка към цялата Разложка котловина, към величествените планини Пирин, Рила и Родопи, както и на разнообразна, свежа и вкусна храна. Първият "Еко Хепънинг” предложи много музика, игри, презентации и възможности за отдих и почивка. Амбицията на организаторите от сдружение "Еко Разлог” е да насърчат повече хора да отглеждат плодове и зеленчуци в своите градини и с това да се подобри нивото на храната, която се приготвя и консумира.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)