Избрани Новини

Готова е наредбата за работата на общинския приют за безстопанствени кучета

Животът

20-04-2015, 11:04

Снимка:

webkafe.bg

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Помияри нападнаха мъж във Велико Търново

Документът ще бъде гласуван на предстоящата сесия на ВТОбС този четвъртък

Наредба за вътрешния ред и организацията на работа в приют за безстопанствени кучета на Община Велико Търново ще бъде приета на предстоящото заседание на Великотърновския общински съвет на 30 април, информира общинското радио в старата столица. Документът регламентира начина на приемане, отглеждане и предоставяне за осиновяване на безстопанствените животни; грижите, които трябва да се полагат за тях, както и задълженията на персонала на приюта. 
В Общинския приют ще се настаняват безстопанствени кучета , кастрирани и идентифицирани във Ветеринарно-медицинска амбулатория на изпълнител, сключил договор с Община Велико Търново. Приемането ще се извършва от управителя или от ветеринарен лекар, който преценява здравословното състояние на кучето. Болни и наранени кучета ще се настаняват в отделни помещения. 
Кучетата ще се предоставят безвъзмездно на лицата, които желаят да ги отглеждат като компаньони. Ветеринарен лекар ежедневно ще контролира здравословното състояние на кучетата, спазвайки изискванията за защита и хуманно отношение към животните. 
На интернет страницата на Община Велико Търново се поддържа раздел „Общински приют за бездомни животни”, на който постоянно ще се актуализира информация за постъпилите в приюта животни,   подлежащи на осиновяване, придружена със снимков материал. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов